Tájékoztató

 2022 41 31 13 26 23 a2 fekvo nyomda

Kedvezményezett neve:                 Comfort Ablak Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Projekt azonosító száma:              GINOP-1.2.16-22-2023-03665

Projekt címe:                          „Modern építőipari kihívásokhoz való alkalmazkodását elősegítő komplex beruházás Siófokon.”

Szerződött támogatás összege:               209 228 781,- Ft

Támogatás mértéke (%-ban):                   70%

A projekt befejezési dátuma:                    2023.10.03.

Projekt tartalmának bemutatása:

A vállalkozás infrastrukturális, ingatlan átalakítási és megújuló energiaforrást hasznosító technológiai beruházást, IKT képzést és speciális feladatokhoz szükséges eszközbeszerzést valósított meg ságvári és siófoki telephelyén. A projekt célja a gyártási tevékenység komplex módon történő átfogó fejlesztése volt.

A Comfort Ablak Kft. közel 20 éve végez sikeresen műanyag építőanyag gyártási tevékenységet, ma már összetett és modern, akár ívelt kialakítású energia takarékos nyílászárók előállításával. A vállalkozás tulajdonosa évtizedek óta jelen van az építőiparban, a gyakorlatilag családi vállalkozás mára már állandó 40 fős létszámmal dolgozik. A fejlesztést a vállalkozás saját tulajdonú ingatlanain valósította meg, részben egy meglévő mezőgazdasági raktárépület átalakításával, infrastrukturális fejlesztésével melyben irodai blokk és a szerszámok, gépek elhelyezésére alkalmas helyiség is kialakításra került, részben a meglévő modern üzemegység eszközparkjának bővítésével.

A versenyképesség fenntartása érdekében a fejlesztés az energiahatékonyságot szem előtt tartva került megtervezésre, így a tevékenységhez szükséges villamos energia szükséglet fedezésére egy 50 kWp-os napelemes rendszer került kialakításra. A gyártási munkák hatékonyságának javítását célozta a beszerzett két KABAN gyártmányú berendezés, a sarokhegesztő és profil hajlító. Ezekkel lehetővé vált az íves ablakok optimalizált gyártása, segítségükkel ki tudjuk elégíteni az íves ablakok iránt mutatkozó piaci igényeket. A ROTOX "MULTIFLEX", emelő tolóasztal kihúzható a toló-bukó ajtók szerelését hivatott hatékonyan szolgálni, míg a ROTOX GSS üveg-fakkozóval az optimális gyártási folyamatok elérése volt a cél.

Az átalakítással létrehozott bruttó 1117 m2 alapterületű épület alkalmas a tervezett szerszámok, gépek működtetésére, valamint a gyártás előkészítéshez, adminisztrációhoz szükséges helyiségek is kialakításra kerültek.

A projekt keretében IKT képzés is megvalósult, melynek eredménye a szakmai anyagok, partneri igények pontosabb, gyorsabb feldolgozása, a hatékonyság növelése, a szolgáltatás rugalmasabbá vált.

A projektben a versenyképességhez, a minőségi elvárásoknak megfelelő gyártáshoz szükséges infrastruktúra és eszközök is beszerzésre kerültek. A támogatott beruházással a vállalkozás képes színvonalas termelésre és tovább foglalkoztatni közel 40 fő munkavállalóját.


 

d tabla comfort 149millio

 • a kedvezményezett neve,
  • Comfort Ablak Kft
 • a projekt címe,
  • 8600, Siófok Papfődi u. 5
 • a projekt tartalmának rövid bemutatása,
  • Műanyag építőanyag gyártásához szükséges forgóeszközök finanszírozása, nyersanyagok beszerzése.
 • a szerződött támogatás összege,
  • 149 M Ft Kölcsön nyújtása
 • a felhívás azonosító jele,
  • A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-8.3.5-18/B_4 Hitelprogram
 • a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés).
  • 2023.08.09.

 

Tájékoztatólogo szechenyi

Kedvezményezett neve: Comfort Ablak Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Energiahatékony épületelem gyártás technológiai és kapacitásfejlesztése a Comfort Ablak Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 185 984 100 Ft

A támogatás mértéke: 50,00 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A Comfort Ablak Kft. Kft. 2020. évben pályázatot nyújtott be a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretei között kiírt Energiahatékonysági fejlesztéseket kiszolgálni képes mikro-, kis- és középvállalkozások technológiafejlesztése és kapacitásbővítése tárgyú felhívásra Energiahatékony épületelem gyártás technológiai és kapacitásfejlesztése a Comfort Ablak Kft-nél címmel, amelyen 185 984 100 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projektmegvalósítás időszaka 2020. 04. 01-től 2022. 09. 11-ig tartott (a jogerős használatbavételi engedély beszerzése folyamatban van).

A pályázati kiírás és előminősítési felhívás céljaival összhangban a zöld-beruházásokat kiszolgáló nyílászáró-gyártó kapacitását valósult meg az alábbi projektelemekkel:

Építészeti projektelem
A társaság meglévő ingatlanon bővített meglévő termelő üzemét új csarnokszárnnyal.
A megvalósítás a véglegesen elfogadott, jóváhagyott építési engedély szerint történt, a használatba vételi engedélyezési eljárás folyamatban.

 

Megvalósult eszközbeszerzési projektelemek:
ZSA 263 vágó és megmunkáló automata: PVC vágó és megmunkáló automata, szárny-, tok-, és osztóprofilok megmunkálásához.
SMK 506, 4 fejes hegesztőgép automata: 4 fejes hegesztőautomata, 4 db PVC profil egyidejű hegesztésére.
EPA 472 saroktisztító automata: Saroktisztító gép a varratok tisztításához PVC keretekre. 1 kontúrmaró, háromfázisú meghajtás.
Az eszközbeszerzés minőségi kapacitásbővítést jelentett, tekintettel arra, hogy a korábbi gyártókapacitásunkat teljesen lekötöttek. A gyártási terület minőségi fejlődése és kapacitásbővítése megvalósult, amely fontos mind a piaci kereslet, mind vállalatunk kapacitáskihasználtságának szempontjából.

A projekt befejezési dátuma: 2022.09.11.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.11-20-2020-00026


 

Tájékoztatólogo szechenyi

Kedvezményezett neve: Comfort Ablak Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségü Társaság

projekt címe: Comfort Ablak Kft termelési kapacitásának korszerűsítése, bővítése

A szerződött támogatás összege: 44 174 770 Ft

A támogatás mértéke: 69,999999 %

a projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében ROTOX gyártmányú GSS üvegrendező eszköz került beszerzésre. Az üvegező rendszerező automatika, nagymértékben megkönnyíti és lecsökkenti a nyílászárók üvegezésének munkaidejét, ezáltal egységnyi idő alatt több nyílászárót tudunk majd legyártani. A megnövekedett kapacitással sikeresen tudunk újabb piacokat találni és akár az exportra is termelni.

Az üvegrendező gépsor segítségével hosszútávon az üzemben található többi használt gépünk kapacitásán is tudunk emelni szükség esetén.

A projekt összeállítását gondos tervezés és piaci vizsgálat előzte meg, amelynek során igyekeztünk a kitűzött szakmai és pénzügyi célok eléréséhez leginkább szükséges gépeket, eszközöket beszerezni annak érdekében, hogy a beruházási költségeket alacsonyan tartsuk.

Az elmúlt időszakban egyre nagyobb kereslet mutatkozik az épületek hőtechnikai tulajdonságait javító technológiákra, amely igényeknek üzemünk igyekszik minél teljesebb mértékben megfelelni. Az energetikai előírások az utóbbi években rendkívüli mértékben szigorodtak, amelyhez igazodva a termékpalettánkat bővítettük. Az igények hatékony, precíz, teljesítmény-garantált teljesítését a beszerzett automata üvegrendező jelentős mértékben megkönnyíti.

a projekt befejezési dátuma: 2021.02.28.

a projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-00414


 

Tájékoztatólogo szechenyi

Kedvezményezett neve: comfort ablak Kereskedelmi és Szolgáltat Korlátolt Felelősségű Társaság                                                                            

projekt címe: energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztés a comfort ablak kft telephelyén

A szerződött támogatás összege: 32 406 000 Ft

A támogatás mértéke: 55,00 %

a projekt tartalmának bemutatása:

A projekt megvalósulásával a vállalkozás telephelyének energetikai jellemzői javultak, jelentős megtakarítást eredményezve a vállalkozás működési költségeiben.

A fejlesztés során vállalkozásunk siófoki telephelyének komplex, energetikai jellegű korszerűsítése valósult meg. A projekt műszaki tartalma a tető, a falak és lábazat szigetelését, a kiegészítő villamos fűtés kiváltását faelgázosítóval, illetve a világítási rendszer korszerűsítését tartalmazta.

A fejlesztés során megvalósult projekteleme:

-  50 kW faelgázosító kazán

- Üzemcsarnok külső hőszigetelése: 120 mm-es szendvicspanel borítást kapott az üzemcsarnok falazata.

- Tetőszigetelés: a meglévő isolyth szigetelés megtartása mellett a palafedés cseréje történt meg 120 mm-es szendvicspanel szerkezetűre. A hőátbocsátási tényező 0,70 W/m2K-ról 0,15 W/m2K-ra csökkent.

- Nyílászárók cseréje: az épület külső nyílászáróinak cseréje megvalósult, figyelembe véve a 7/2006 TNM rendelet előírásait.

- Világításkorszerűsítés: a jelenlegi elavult világítótestek cseréje, valamint az ehhez kapcsolódó kivitelezési munkálatok valósultak meg.

a projekt befejezési dátuma: 2022.03.23.

a projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-00813


Kedvezményezett neve: Comfort Ablak Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségü Társaság

- projekt címe, 8600 Siófok Papfődi utca 5

- projekt tartalmának rövid bemutatása, A hitel célja HELI új benzin/gáz üzemű homlokvillás targonca   beszerzése volt.

- szerződött támogatás összege, 5.4 M

- felhívás azonosító jele, Hitelprogram: Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram (GINOP-8.3.5-18)

projekt tényleges befejezés dátuma: 2019.02.26

Siófoki nyílászáró szaküzlet - Bemutatóterem

8600 Siófok, Tanácsház u. 38.

szakuzlet siofok tanacshaz

Tel.: +36-84/506-725 Fax: +36-84/506-726
e-mail: comfortablak@comfortablak.hu
Nyitva: H-P 08.00 - 16.00, Szo: 08.00 - 12.00

Dombóvári nyílászáró szaküzlet - Bemutatóterem

7200 Dombóvár, Gagarin u. 38.

szakuzlet dombovar

Tel.:/fax: +36-74/951-241 mobil: +36-30/869-8713
e-mail: dombovar@comfortablak.hu
Nyitva: H-P 08.00 - 16.00, Szo: 08.00 - 12.00

Siófoki beltéri ajtó szalon

8600 Siófok, Árpád u. 48.

szakuzlet siofok arpad

Tel.: +36-84/522-185 Fax: +36-84/522-186
e-mail: comfortablak@comfortablak.hu
Nyitva: H-P 08.00 - 16.00, Sz-V: zárva 

Soproni nyílászáró szaküzlet - Bemutatóterem

9400 Sopron, Zarándok útja 3.

szakuzlet sopron

mobil-1: +36-30/378-4519 mobil-2: +36-30/659-1332
e-mail: sopron@comfortablak.hu
Nyitva: H-P 08.00 - 17.00, Szo: 08.00 - 12.00

Budapesti nyílászáró szaküzlet - Bemutatóterem

1203 Budapest, Baross u. 5.

szakuzlet budapest

mobil: +36-20/296-4916 
e-mail: budapest@comfortablak.hu
Nyitva: H-Cs: 09.00 - 17.00, P: 09.00 - 14.00, Sz-V: zárva